10 Lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte de a cumpara un apartament in Selimbar sau SibiuMar 29, 2022

10 Lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte de a cumpara un apartament in Selimbar sau Sibiu

Fie ca te-ai hotarat sau inca te mai gandesti, aceastea sunt top 10 Lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte de a cumpara un apartament in Selimbar sau Sibiu.

Cu totii visam ca intr-o zi vom gasi un apartament extraordinar de care ne vom indragosti instant. Adevarul este ca nu exista „apartamentul perfect”. Mereu va exista ceva legat de noul apartament care nu este tocmai perfect, dar de ce vei intelege mai rapid compromisurile ce esti dispus sa le faci, cu atat mai repede vei gasi apartamentul ideal ce iti indeplineste toate criteriile.

Ca sa iti usurezi procesul de a cumpara un apartament in Selimbar sau in Sibiu, am compus acest ghid simplu care te va ajuta sa iei toate deciziile potrivite.

1. Alege cartierul potrivit pentru un apartament in Selimbar sau Sibiu

Asigura-te ca apartamentul de care esti interesat este aproape de locatiile importante care te intereseaza. E comod sa locuiesti in apropierea magazinelor, parcurilor, scolilor si salilor de sport.

E important sa ai acces la transportul in comun.

Nu trebuie sa cumperi un apartament in Selimbar sau Sibiu foarte aproape de locul de munca, dar e important sa ai acces la transportul in comun.

2. Nivelul de zgomot

Cat de linistita este zona rezidentiala din care face parte apartamentul? Este important sa faci o vizita la apartament in cea mai ocupata parte a zilei ca sa iti poti da seama care este nivelul de zgomot atat in cladirea rezidentiala cat si in apartamentul pe care vrei sa il cumperi. O atentie sporita asupra cartierului si vecinatatii ar trebui sa ocupe un loc important pe lista prioritatilor tale atunci cand esti interesat de apartamente in Sibiu, sau apartamente in Selimbar.

Este important sa faci o vizita la apartament in cea mai ocupata parte a zilei.

3. Parcarea

Daca ai o masina, asta este o intrebare esentiala pe care ar trebui sa o ai in vedere. Este un apartament cu loc de parcare asigurat, sau va trebui sa platesti extra pentru el? Verifica impreuna cu consultantul imobiliar Welhome daca zona rezidentiala iti pune la dispozitie un loc de parcare, si in ce conditii. Intotdeauna poti gasi un loc de parcare pe strada, dar un apartament in Selimbar cu loc de parcare inclus te va scuti de inconveniente, cheltuieli extra si pierderea timpului.

Un loc de parcare inclus te va scuti de inconveniente, cheltuieli extra si pierderea timpului

4. Inspecteaza cladirea rezidentiala in detaliu

Este noul tau apartament in Selimbar sau Sibiu situat intr-o zona rezidentiala noua? Care sunt costurile legate de intretinere? Este o cladire solida din punct de vedere structural? Care este coeficientul de izolare fonica? Daca poti vizita subsolul cladirii, asigura-te ca arunci o privire, astfel iti vei face o imagine de ansamblu asupra calitatii constructiei. Poti intreba intotdeauna consultantul imobiliar Welhome despre tipurile de materiale pe care dezvoltatorii imobiliari le-au folosit la constructia cladirii si incluziv a noului tau apartament in Selimbar sau Sibiu. Noi punem la dispozitia clientilor nostri intotdeauna brosurile, acestea contin informatii tehnice pe care le cerem explicit de la orice dezvoltator.

Noi punem la dispozitia clientilor nostri intotdeauna brosurile, acestea contin informatii tehnice pe care le cerem explicit de la orice dezvoltator.

5. Asigura-te ca poti dispune de un avans de minim 15%

Daca intentionezi sa vinzi un imobil si sa cumperi un apartament nou in Sibiu folosind cash, atunci nu trebuie sa iti faci grij legate de plati in avans sau credite ipotecare.

Cu toate astea, daca trebuie sa cumperi un apartament in Selimbar sau Sibiu folosind un imprumut de la banca – poti gasi aici formularul nostru – atunci trebuie sa te asiguri ca poti acoperi un avans de 15%, inainte de a aplica pentru un credit. Avansul pentru un credit reitereaza faptul ca esti pregatit, stabil financiar, sa aplici pentru un credit ipotecar pe o durata de 15 – 30 de ani si ca esti un cumparator serios. De asemenea denota ca esti pregatit sa aplici pentru creditul bancar si ca deja ai un plan de economii, iar asta te va face eligibil pentru un imprumut bancar.

Denota ca esti pregatit sa aplici pentru creditul bancar si ca deja ai un plan de economii.

6. Respecta-ti bugetul pentru un apartament in Selimbar sau Sibiu

Cand cauti un apartament pe Apartamente Sibiu, poti incepe folosind filtrele ce iti vor returna rezultate mai precise. Acceseaza filtrul pentru pret, setand un pret minim si unul maxim, si descopera apartamentele din Sibiu sau apartamentele din Selimbar care se incadreaza in bugetul tau, fiecare apartament din site-ul nostru are pe pagina sa brosura proprie care iti va oferi mai multe informatii tehnice importante.

E de preferat sa incepi cautarea cu apartamente mici si sa navighezi spre cele mari, decat sa pornesti cu apartamentele mari, astfel iti vei face o idee de ansamblu si despre piata imobiliara din Sibiu. Daca incepi sa cauti dupa apartamente ce iti depasesc cu mult bugetul, te vei afla in situatia de a respinge de la sine ofertele pentru apartamente ieftine, asta din cauza faptului ca lasi „dorinta” sa ia decizii in locul tau, una din cele mai frecvente greseli pe care le poti face.

Daca incepi sa cauti dupa apartamente ce iti depasesc cu mult bugetul, te vei afla in situatia de a respinge de la sine ofertele pentru apartamente ieftine.

7. Economii pentru cheltuielile aferente mutarii

Stim ca exista in noi toti tendinta de a investi mult in noul apartament cumparat, in mare parte datorita entuziasmului, dar nu este niciodata o decizie buna sa mobilezi totul de la zero cu mobila scumpa, nu e obligatoriu sa arunci mobila ce o aveai inainte si sa te aventurezi dupa ultimele trend-uri din design-ul interior. Pastreaza-ti bani pentru cheltuieli inevitabile ce acopera necesitatile mutarii in noul apartament in Selimbar sau Sibiu.

Probabil vei avea nevoie de cateva piese de mobilier, chiar daca nu sunt costisitoare, tot vei gasi ceva de care ai nevoie. E posibil sa iti trebuiasca aparatura casnica, sau aparatura de bucatarie, sau chiar de mici accesorii pentru redecorare.

E posibil sa iti trebuiasca aparatura casnica, sau aparatura de bucatarie, sau chiar de mici accesorii pentru redecorare.

8. Renovarile sunt costisitoare

Daca te hotarasti sa cumperi un apartament mai vechi in Sibiu sau in Selimbar, va trebui sa investesti destul de mult in renovari. Apartamentele vechi necesita renovari totale, de la podea la instalatii, si ferestre. Renovarea unui apartament in Selimbar sau Sibiu nu doar ca iti va oferi un loc mai frumos in care vei locui, dar de asemenea va creste valoarea apartamentului.

E mult mai important sa investesti in renovari totale, precum instalatiile, decat sa investesti in mobila si decoratiuni ce se afla in trend, asa ca mai bine angajezi un expert care sa te ajute cu renovarile, si economiseste pentru ziua in care va trebui sa te muti in noua locuinta.

Apartamentele vechi necesita renovari totale, de la podea la instalatii.

9. Analizeaza atent si in detaliu apartamentul

Se intampla foarte des ca un client sa gaseasca apartamentul potrivit dar sa fie distras de elemente decorative sau culoarea peretilor. Adesea spun ca nu le place „cum arata”. Avand in vedere ca vei decora noul apartament dupa propriul plac ca sa devina „acasa”, nu ar trebui sa te lasi distras de lucruri ce tin de estetica si gusturi personale, cu atat mai mult cu cat un apartament in Selimbar sau Sibiu, nou ofera neutralitate din punct de vedere al design-ului.

Poti accesa intotdeauna schitele apartamentului, ce le gasesti in brosura, pentru a iti face planuri de design interior. Ideal ar fi sa poti angaja un designer interior care te poate ajuta cu sugestii si planuri, dar asta nu inseamna ca nu poti avea acces la idei decorative folosind comunitatea de oameni pasionati de design interior de pe Pinterest.

Nu ar trebui sa te lasi distras de lucruri ce tin de estetica si gusturi personale.

10. Citeste in amanunt documentele

E de la sine inteles ca trebuie sa fii atent, si sa citesti in detaliu toate documentele pe care urmeaza sa le semnezi ca fiind de acord. Consultantii imobiliari Welhome si avocatul tau te pot ajuta sa intelegi in detaliu ce implica procedura de a cumpara un apartament in Selimbar nou, dar trebuie sa clarifici orice nelamuriri ai, iar noi suntem aici sa te ajutam.

De la contractual de proprietar la documentele bancare, va trebui sa semnezi o multime de documente, si e posibil sa ai nevoie de ajutor. Experienta consultantilor nostril imobiliari de la Welhome te va ajuta sa finalizezi procedura de a cumpara apartamentul ideal in Sibiu.

De la contractual de proprietar la documentele bancare, va trebui sa semnezi o multime de documente.
Catalog Welhome

Ansambluri rezidentiale din Sibiu

*Peste 200 de apartamente in portofoliu

Bogdan Welhome

Bogdan

Contacteaza un expert imobiliar pentru o consultatie

0756 116 821

Descarca GRATUIT brosura

Completeaza detaliile de contact pentru a descarca prezentarea