4 Greseli de evitat daca vrei sa cumperi un apartament in SibiuMar 25, 2022

4 Greseli de evitat daca vrei sa cumperi un apartament in Sibiu

O parte dintre cei care vor sa cumpere un apartament in Sibiu sunt foarte lipsiti de experienta. Multi sunt confuzi, altii sunt tematori, pe cand celalt grup este foarte putin flexibil in decizii.

In ciuda experientei pe care ai avut-o in piata imobiliara, ghidul de fata e facut sa te ajute. Un consultant imobiliar profesionist te poate ajuta sa iei o decizie informata cand vrei sa iti cumperi un apartament in Sibiu, o piata imobiliara din ce in ce mai competitiva.

Este datoria oricarui consultant imobiliar sa te ajute sa eviti aceste greseli astfel incat sa cumperi apartamentul dorit.

Asigura-te ca eviti aceste 4 greseli pe care le poti face cand vrei sa iti cumperi un apartament in Sibiu.

Greseala 1: Sa nu te documentezi despre piata imobiliara din Sibiu

De cele mai multe ori o persoana care se muta dintr-un oras mai putin competitiv imobiliar catre un oras cu oferte imobiliare mult mai competitive, cum sunt in Sibiu, fac aceasta greseala.

De cele mai multe ori au asteptari de a gasi apartamente in Sibiu asemanatoare ca suprafata si budget cu orasul lor de provenienta, iar adesea sunt dezamagiti cand acest lucru se dovedeste nerealist.

Rezerva-ti timp pentru analiza pietei imobiliare din Sibiu si realitatea din „teren” inainte sa iti faci o strategie de cumparare.

Un numar considerabil de persoane considera ca pot astepta mult pana cand gasesc un apartament pe care si-l doresc pentru ca nu inteleg cat de rapid sunt vandute apartamentele in Sibiu.

Rezerva-ti timp pentru analiza pietei imobiliare din Sibiu si realitatea din „teren” inainte sa iti faci o strategie de cumparare pentru noul tau apartament.

Apartamente sibiu cautare oferte

Incearca sa intelegi mecanismele pietei imobiliare actuale din Sibiu si ce abordari iti sunt utile atunci cand iti construiesti strategia de a cauta si a cumpara apartement in Sibiu

Greseala 2: Te lasi condus de frica atunci cand vine vorba de o decizie

Sa actionezi din frica este una din cele mai mari greseli pe care o poti face cand vrei sa cumperi un apartament. Intr-o piata imobiliara competitiva, trebuie sa iti dezvolti abilitatea de a lua o decizie rapid si de a actiona in consecinta.

Cu toate astea, daca iti doresti prea tare un anumit apartament din Sibiu, sau in general un apartament in Sibiu, poti deveni usor irational astfel poti lua o decizie mai putin logica ceea ce se traduce intr-o decizie slaba.

Fie ajungi sa platesti prea mult pentru un apartament, fie accepti conditii nerezonabile refuzand o inspectie sau evaluare mai ampla.

Fie ajungi sa platesti prea mult pentru un apartament, fie accepti conditii nerezonabile refuzand o inspectie sau evaluare mai ampla.

Incearca sa iti temperezi impulsurile de genul asta, evitand irationalul din orice dorinta, atunci cand iei o decizie de cumparare – cel mai simplu fiind realizarea faptului ca alte apartamente in Sibiu sunt si vor deveni disponibile.

Nu e nevoie sa tot extinzi bugetul sau sa renunti la strategia ta initiala cand vine vorba de a gasi apartamentul de care ai nevoie, apartamentul pe care il poti considera „acasa”.

Greseala 3: Esti ezitant si eviti sa faci o oferta

Un apartament se vinde rapid intr-o piata imobiliara precum cea din Sibiu. De aceea ezitarea, amanarea sau evitarea de a face o oferta e una din cele mai frecvente greseli.

Atunci cand amani luarea unei decizii, e posibil sa o faci pentru ca ai impresia ca iti trebuiesc mai multe informatii in privinta apartamentelor din Sibiu, sau pentru ca esti ancorat in credinta ca „sigur” exista, sau se va ivi, o oferta mai buna – acest lucru se finalizeaza adesea cu pierderea posibilitati de cumparare a apartamentului actual.

Atunci cand amani luarea unei decizii, e posibil sa o faci pentru ca ai impresia ca iti trebuiesc mai multe informatii.

Cu toate ca nu ar trebui sa faci prea multe compromisuri sau sa actionezi fara sa faci o analiza serioasa, e indicat sa te mobillizezi rapid atunci cand gasesti acel apartament in Sibiu ce iti indeplineste criteriile.

In caz contrar, risti sa pierzi ocazia in fata unei alte persoane interesata de aceasi proprietate.

Greseala 4: Sa platesti mai mult decat valoarea unui apartament in Sibiu

Sa cumperi un apartament la suprapret, este de asemenea una din cele mai des intalnite greseli pe care le poti face intr-o piata imobiliara efervescenta.

In incercarea de a fi in competitie cu alti cumparatori – sau doar pentru ca te-ai „indragostit” de un apartament, adica te lasi coplesit de irationalul emotiilor – poti renunta la marja bugetului tau sau a gandirii pragmatice.

Investirea unei sume de bani prea mare pentru apartament in Sibiu, picand in capcana oportunistilor ce fac specula imobiliara.

Asta se traduce prin investirea unei sume de bani prea mare pentru apartament in Sibiu, picand in capcana oportunistilor ce fac specula imobiliara.

Te poti „trezi” , intr-un final, ca esti nevoit sa platesti pentru un apartament in Sibiu pe care nu ti-l poti permite.

Sunt persoane care aleg sa faca o investitie atat de mare incat pana la urma sunt coplesiti daca economia se clatina, sau fie doar da impresia ca se clatina.

Suprapret apartament sibiu

Sa ne amintim ce s-a intamplat in criza economica din 2008 in imobiliare, Deutsche Welle facea o analiza pragmatica atunci cand foarte multi oameni si-au pierdut proprietatile pentru care nu mai reuseau sa isi plateasca ratele la banca; si asta indiferent de cat de bine castigau sau de statutul lor social.

O decizie proasta si neinformata acum, poate avea consecinte nedorite pe termen lung.

Intotdeauna consultantii imobiliari Welhome te vor incuraja sa iti stabilesti un plafon maxim pentru bugeul tau, si apartamentul ce ti-l doresti.

Mereu vom lua in calcul atat bugetul tau, cat si ce oferte avantajoase poti gasi in functie de zona in care vrei sa cumperi apartament in Sibiu.

Nu incurajam „intinderea” bugetelor, sau parasirea unei zone de siguranta financiara, suntem aici sa te ajutam sa iti faci un buget concret si realist raportat la piata imobiliara din Sibiu, si intotdeauna pornim de la limitarea acelui buget cand iti cautam noul tau apartament care va fin noul tau „acasa”.

Concluzie – cum eviti greseli cand vrei sa cumperi un apartament in Sibiu

Noi oferim prin consultantii nostri imobiliari, ei bine… consultanta, iar asta se traduce prin faptul ca nu lucram ca sa adunam comisione sau sa „batem palma”.

E responsabilitatea noastra deontologica, de consultanti, sa te ghidam si sa te ajutam sa eviti aceste greseli des intalnite pe care cumparatorii unui apartament in Sibiu il fac adesea, in special cand competitia e asa mare.

Ne asumam responsabil rolul nostru etic in consultanta, pentru ca tu sa nu regreti decizia luata, si sa te simti bine venit in orasul bunelor maniere, si al corectitudinii in business.

Catalog Welhome

Ansambluri rezidentiale din Sibiu

*Peste 200 de apartamente in portofoliu

Bogdan Welhome

Bogdan

Contacteaza un expert imobiliar pentru o consultatie

0756 116 821

Descarca GRATUIT brosura

Completeaza detaliile de contact pentru a descarca prezentarea